Welcome to Cik Tea's Blog... Comment, Follow and Share if you like My Blog... Komen, Ikut dan Kongsi jika anda suka Blog Saya...

Monday, February 6

Craving....=)

ASSALAMUALAIKUM...

akhirnya dapat juga saya meng'update setelah sekian lama...
(^o^)
____________________________________________

hurm...
tiba-tiba teringin la pula nak merasa makan
KOREAN CUISINE

tapi...

yang HALAL...
susah nak cari...

____________________________________

Dubu Dubu Seoul Food


ni salah satu restoran yang hidang 
korean cuisine...

tapi cuma ada kat Mid-Valley sahaja...
hurm~~
 bila zaman pulak la nak pegi kan...

-_-'
______________________________

pikir-pikir punya...
dapat juga idea camne nak merasa masakan dari korea..

hehehe...
^^v


takde yang lebih senang selain masak sendiri...

(^_^)


tahu masak KOREAN FOOD ker???


mesti la ta tau...
tapi ta salah nak belajar kan...
kata student Culinary...

kan? kan? kan?


lagipun...

MURAH & JIMAT
^^
_______________________________

ada 2 jenis makanan Korea yang saya nak rasa...

1. Mandu (만두) / Manduguk (만두국)
2. Tteokbokki (떡볶이)


Mandu ialah korean dumpling ala macam dim sum rupanya...
Manduguk pula korean dumpling soup, Guk tu maksudnya sup....
Tteokbokki ni pulak Spicy Rice Cake...

kat bawah ni contoh gambar-gambar nya ek...



Mandu (만두)


Manduguk (만두국)


Tteokbokki (떡볶이)



yummy.....
ta saba nak buat....


nampak sedap kan?
_______________________________________

sampai sini sahaja dulu...
(^3^)v


0 comments:

Post a Comment