Welcome to Cik Tea's Blog... Comment, Follow and Share if you like My Blog... Komen, Ikut dan Kongsi jika anda suka Blog Saya...

Monday, September 16

Deja vu... O_o

Asslamualaikum..

Salam sejahtera..

Today tiha nak cite lak pasal deja vu..

just happened to me recently regarding some situation related to some one..

so ape itu deja vu?



maksud deja vu dalam omputih..
nak google translate... sah2 tunggang terbalik tatabahasanya..
so lau ta paham...
reti2 la buka kamus k.. :D


Déjà vu, from French, literally "already seen", is the phenomenon of having the strong sensation that an event or experience currently being experienced has been experienced in the past, whether it has actually happened or not.

A bit pasal deja vu..
nak tau lebih advance lagi...
just klik link ini...

so basically kenapa deja vu ni terjadi?
mengapa terjadi?
bagaimana terjadi?

hanya DIA yang maha kuasa saja yang tahu sebenar2 kejadian..

kat sini tiha nak cite sikit la...
my first 'so called' deja vu...

I actually kind of create my own deja vu..
haha...
power tak?

It happened masa tiha tadika, time tu mengaji Iqra'..
da khatam Iqra' dan beralih ke muqaddam plak then baru baca Quran..
so tiha actually imagine tiha tengah baca surah Al-Fatihah kat muqaddam..
coz I actually tak sabar nak baca Quran...
I just imagine then I forgot..
but then bila betul2 da baca muqaddam..
my brain was like 'eh, macam pernah alami je'
tapi masa tu tak tahu la plak benda tu dipanggil deja vu..

so sampai sekarang tiha still remember benda tu...
my first DEJA VU.. 
^_^

so korang ingat tak first deja vu korang?

^-^

Wallahualam...

Fin for now..
new experience later k...
^______^

0 comments:

Post a Comment